همانطور که میدانید، ماشین لباسشویی یکی از پرکاربرد ترین وسیله های منزل است و با توجه به مصرف روزانه شما، ممکن است چندین بار در هفته استفاده شود. کار لباسشویی، شستشوی لباس های چرک و آلوده است. طبیعتا بعد از چندین بار شستشوی لباس ها و تماس آنها با رسوب های داخل آب، دستگاه کثیف می شود و به جرمگیری نیاز پیدا می کند. حال سوال اینجاست که چه چیزی لباسشویی را جرم گیری می کند؟ آیا می دانید تمیز کردن ماشین لباسشویی در طول عمر دستگاه و عملکرد مناسب آن و بهبود شستشو، تاثیر بسزایی دارد؟ ما در این مقاله به بررسی روش های جرمگیری و تمیز کردن لباسشویی و رفع مشکل می پردازیم.
دلیل بوی بد ماشین لباسشویی چیست؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از شستشوی لباس ها بوی نامطبوعی را حس کنید. ممکن است تصور کنید که علت این بوی نامطبوع از مایع لباسشویی یا پودری است که استفاده کردید؛ اما اینطور نیست. ماشین لباسشویی همواره مستعد جذب میکروب ها و آلودگی هاست؛ بنابراین پیشنهاد می کنیم شستشوی لباس های نوزادان را برای جلوگیری از ایجاد آلرژی و حساسیت های پوستی، از بقیه لباس ها جدا کنید و هر چند وقت یک بار لباسشویی را تمیز کنید.اگر هر بار که درب لباسشویی را باز می کنید و بوی بدی به مشامتان می رسد، نگران نباشید. ما در این مقاله به شما آموزش می دهیم چگونه از این بوی بد خلاص شوید.
چه زمانی باید ماشین لباسشویی جرم گیری شود؟
می دانیم که میکروب ها در فضای مرطوب به خوبی رشد می کنند و تکثیر می شوند. فضای لباسشویی بعد از مدتی به دلیل جذب آلودگی لباس های کثیف، باقی ماندن طولانی مدت لباس های خیس و چرک در محفظه لباسشویی، باقی ماندن آلودگی های پسماند از لباس ها، باقی ماندن مواد شستشو و پرزها و باقی مانده رنگ پارچه ها، بوی بسیار زننده ای می گیرد و در اثر گرما و رطوبت بستری برای رشد کپک ها و باکتری ها ایجاد می شود.
آموزش نحوه جرم گیری و رسوب زدایی ماشین لباسشویی
اجزای مختلف لباسشویی ممکن است بعد از مدتی دچار رسوب و آلودگی شوند. اولین و رایج ترین قسمت، بدنه لباسشویی است.
- لاستیک درب لباسشویی: برای جلوگیری از تجمع آلودگی ها در این قسمت، پیشنهاد می کنیم بعد از هر بار شستشو، لاستیک درب لباسشویی را با پارچه ای تمیز خشک کنید؛ اما اگر تا کنون این کا را نکردید و نمی دانستید، نگران نباشید. برای تمیز کردن این قسمت می توانید از سرکه و مواد شوینده قوی کمک بگیرید و به خوبی ضدعفونی کنید.
- محفظه ی مواد شوینده: برای تمیز کردن و جرم گیری این قسمت، می توانید از یک مسواک به همراه سرکه یا مواد جرم گیر دیگر استفاده کنید.
- فیلتر: محل تجمع پرز لباس ها و یکی از آلوده ترین قسمت های لباسشویی، فیلتر است. برای تمیز کردن فیلتر، به دفترچه راهنمای دستگاه مراجعه کنید. محفظه ی فیلتر را باز کنید، زباله هایش را تخلیه کنید. سپس آن را شسته و ضد عفونی کنید و دوباره در جایش قرار دهید. برای این کار می توانید از مسواک و مواد جرمگیر استفاده کنید.
- محفظه دیگ ماشین لباسشویی: منشاء اصلی بوی بد و تجمع باکتری ها، محفظه ی دیگ است. چون که این قسمت به طور مستقیم با لباس ها در تماس است و باکتری ها را جذب می کند. می توانید برای تمیزی محفظه دیگ، از پودر و قرص جرم گیر یا از سرکه و جوش شیرین استفاده کنید.
روش جرم گیری ماشین لباسشویی با سرکه و جوش شیرین
یکی از رایج ترین، بهترین و ارزان ترین راه های رسوب زدایی و جرم گیری ماشین لباسشویی برای از بین بردن بوی بد، محلول سرکه و جوش شیرین است. این محلول قوی، در کوتاه ترین زمان ممکن، میکروب ها و آلودگی ها را از بین می برد.
روش درست کردن محلول جوش شیرین
نصف پیمانه جوش شیرین را با مقدار مناسبی آب مخلوط کنید. محلول را در محفظه خالی ماشین لباسشویی بریزید. 4 برابر محلول جوش شیرین، در محفظه مواد شوینده، سرکه بریزید. ماشین لباسشویی را روشن کنید و برنامه ی شستشو را انتخاب کنید. درجه ی آب را روی 60 درجه قرار دهید و اجازه دهید ماشین لباسشویی خودش را بشوید و حسابی ضدعفونی شود. وقتی شستشو تمام شد، محفظه و درب ماشین لباسشویی را خشک کنید. این محلول تمام باکتری ها و رسوبات حفره های دیگ و لوله های ماشین لباسشویی را از بین می برد. می توانید یک ماه در میان با این روش لباسشویی خود را جرم گیری کنید. در این صورت بازدهی بیشتری خواهید داشت و لباس ها تمیز و خوشبو می مانند.
نحوه جرم گیری ماشین لباسشویی با قرص و پودر جرم گیر
یکی دیگر از راه های جرم گیری ماشین لباسشویی، استفاده از قرص و پودر جرم گیر است. این مواد رسوبات آب و جرم ها را از بین می برند. ابتدا دستگاه را خالی کنید. پودر یا قرص جرم گیری را داخل محفظه ی مواد شوینده بریزید. طبق روال همیشگی دستگاه را روشن کرده، یک برنامه شستشو انتخاب کنید. برای جرم گیری به این روش، دمای آب را بین 70 تا 90 درجه سانتی گراد قرار دهید. جرم گیری با این مواد می تواند تمامی آهک ها، رسوبات، میکروب ها، سختی آب و باکتری ها را از بین ببرد و بوی نامطبوع لباس ها را نابود کند.
تصور نکنید که در صورت استفاده از پودر جرم گیر، ماشین لباسشویی شما نیاز به مراقبت دیگری ندارد و کار برای همیشه تمام است. این پودر ها وظیفه ی از بین بردن رسوبات و باکتری های ریز را به عهده دارند؛ پس بهتر است همواره دقت کنید که اشیاء خارجی وارد لباسشویی و فیلتر نشوند.
چند نکته ی کاربردی برای جرم گیری ماشین لباسشویی
- سعی کنید به جای پودر های لباسشویی، از مایع لباسشویی و نرم کننده ها استفاده کنید؛ البته به مقدار مناسب، نه خیلی زیاد که منجر به رسوب شود.
- فضای لباسشویی را مرطوب نگه ندارید و از رها کردن لباس های خیس داخل لباسشویی جلوگیری کنید.حتما پس از هر شستشو، درب لباسشویی را باز بگذارید تا هوا جریان پیدا کرده و محفظه دیگ کاملا خشک شود.
- پس از هر بار شستشو، حتما درب و لاستیک درب را با پارچه تمیز خشک کنید.
- همیشه برای جرم گیری از آب داغ استفاده کنید.
- بدنه ی دستگاه را با دستمال مرطوب تمیز کنید.
- همواره به تمیزی و جرم زدایی ماشین لباسشویی خود اهمیت دهید تا در مصرف انرژی و زمان صرفه جویی شود.
- از مواد شستشوی بی کیفیت که کف بیش از اندازه دارند، استفاده نکنید. برای ماشین لباسشویی کف کمتر برای شستشوی بهتر موثر است.
- جاپودری ماشین لباسشویی را بیرون بیاورید و آن را به خوبی بشویید.
در صورت نیاز با مشاوران متخصص تماس حاصل نمایید و سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید. امیدواریم که این مقاله برای شما کاربر گرامی مفید باشد.